top of page

Hej och välkomna till Göteborgs Astronomiska Klubbs nya hemsida och blogg!

Vi omvandlar nu vår kära klubbtidning Aurora till en levande blogg här på hemsidan.


Alla intresserade är varmt välkomna att vara med, skriva och dela upplevelser, dela bilder och tipps här. Förhoppningsvis kommer det trevliga umgänget kring vårt observatorium och intresse för astronomi att blomstra även här under kommande år.


Vi har ett värdefullt Aurora-arkiv där en del av vår historia finns med och lite annat som hänt. Det finns tillgängligt först och främst för medlemmar, kanske öppnar vi upp det för allmänheten.

Vi startar denna blogg som kommunikationskanal för medlemmar och allmänhet. Hur upplägget ska se ut får kommande behov forma men vi kommer att ha skribenter från klubben till att börja med.


GAK har ambitioner att växa i medlemsantal och starta upp sektioner för olika intresseområden. Vi håller på och upprustar klubbobservatoriet för att låta det bli en samlingspunkt. Där är alla välkomman att dela himmelshändelser.


Vi siktar på att få igång regelbundna klubbmöten. Vi vill få till fler visningstillfällen av stjärnhimlen för allmänheten än vad vi har idag. Klubbobservatoriet ska vara en resurs att utnyttja för all intresserade medlemmar. Det ska kunna vara en resurs för gymnasieelever som vill göra ett examensarbete inom astronomi. Vi kommer snart att vara igång med vår föredragsverksamhet igen efter pandemin.


Så hjärtligt välkomna till GAK!


Tomas HultgrenOrdförande

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page