top of page

Aktiviteter

Det är mycket som händer inom våran förening!

Här nedanför finns några exempel på det aktiviteter som vår GAK utför. Vi vill ständigt öka nyfikenheten och engagemanget för astronomin inom Göteborg. Tveka inte att ta kontakt om du vill veta mer om oss eller hur du kan engagera dig.

Fiery Sun

Solvisning

Vår närmaste stjärna som vi endast kan se när inga stjärnor syns. Med vårt solteleskop och filter kan vi titta närmare på solens fläckar och bågar.

Image by Jason Leung

Föredrag

GAK håller föredrag löpande. Läs mer under fliken "Föredrag"

Image by Jake Weirick

Stjärnhimmelsvisning

När solen gått ner kan vi upptäcka natthimlen. Här kan vi undersöka de vanligaste Stjärnkonstellationerna, Planeterna, Meteoriter samt Deep-Sky objekt som Nebulosor, Galaxer och Stjärnkluster.

Socialt

GAK har en aktiv facebook sida ... här är det enkelt att komma i kontakt med likasinnade. I Göteborg arrangeras även träffar likt @Astroniminsdagochnatt

Image by Acton Crawford

Arbete och underhåll

För att kunna driva vårt observatorium och främja friluftlivet omkring detta krävs ett engagemang. Är du nyfiken eller intresserad är all typ av hjälp välkommen. Engagera dig!

Föreningslivet

Vi vill främja utforskandet och nyfikenheten hos kommande generationer. Ta kontakt med oss så kan vi hjälpa till med speciella visningar eller skolarbeten.

bottom of page