top of page

Aktiviteter

Det är mycket som händer inom våran förening!

Här nedanför finns några exempel på det aktiviteter som vår GAK utför. Vi vill ständigt öka nyfikenheten och engagemanget för astronomin inom Göteborg. Tveka inte att ta kontakt om du vill veta mer om oss eller hur du kan engagera dig.

Fiery Sun

Sol skådning

Vår närmaste stjärna som vi endast kan se när inga stjärnor syns. Med vårat solteleskop och filter kan vi titta närmare på solen fläckar och bågar.

Image by Jason Leung

Föredrag

GAK håller föredrag löpandes. Läs mer under fliken "Föredrag"

Image by Jake Weirick

Natt skådning

När solen gått ner kan vi upptäcka natthimlen. Här kan vi undersöka det vanligaste Stjärnkonstellationer, Planeter, Meteoriter samt Deep-Sky objekt som Nebulosor, Galaxer och stjärnkluster.

Socialt

GAK har en aktiv facebook sida ... här är det enkelt att komma i kontakt med liksinnade. I Göteborg arrangeras även träffar likt @Astronomyontap 

Image by Acton Crawford

Arbete och underhåll

För att kunna driva vårat observatorie och främja friluftlivet omkring detta krävs engagemang. Är du nyfiken eller intresserad är all typ av hjälp välkommen. Engagera dig!

För Skolor

Vi vill främja utforskandet och nyfikenheten för kommande generationer. Ta kontakt med oss hur vi kan hjälpa till för skolklasser eller elever

bottom of page